Autor: Šuber František Adolf

Byl český dramatik, prozaik a divadelní historik.
Studoval gymnázium v Praze (1860–1868), poté nastoupil na Filozofickou fakultu, kterou dokončil v r. 1872
Pracoval v několika časopisech (Pokrok, Čech, Politik, Brousek, …).
V letech 1883–1900 byl prvním ředitelem Národního divadla.
Je pochován v Praze na Olšanských hřbitovech.

Bibliografie:

Jan Výrava (1886)

Dějiny Národního divadla v Praze let 1883 - 1900 (1911)

Čechy - Šumava (2000)

Drama čtyř chudých stěn (1903)

Národní divadlo v Praze, dějiny i stavba dokončená (1881)

Těžká zkouška (1943)

Masky Národního divadla let 1883 - 1900 (1906)

Moje divadelní toulky (1902)

Klicpera dramatik (1898)

Třináctý rok Národního divadla (1896)

Král Jiří Poděbrad II. (1924)

 

Čechy – Šumava

Čechy – Šumava

První díl rozsáhlého historického místopisu Čech je věnován Šumavě a popisuje přírodní, historické i umělecké památky tohoto území.
Reprint staré obrovské knihy, původně vydané cca v r. 1895. Společnou prací spisovatelů a umělců českých vede Fr.Ad. Šubert, obrazovou část pořádá karel Liebscher. Posvěceno Království Českému, jeho rozkvětu... Více informací →